dinsdag 18 maart 2014

Na de krokusvakantie ...

Na een deugddoende krokusvakantie, vlogen we er opnieuw met goede moed in.
We rekenen nu "echt" tot twintig ( 12 + 3 = 15, want 2 + 3 = 5; 18 - 6 = 12 want 8 - 6 = 2; ...). Zoals je merkt, grijpen we nu terug naar wat we eerst automatiseerden. We leren nu ook de hogere getallen maken ( splitsen), ( 9 moet je maken met 6 en ...). Ook dit moeten we grondig inoefenen om nog later te kunnen toepassen. We kunnen nu ook de klok lezen tot op het uur.
Op taalvlak leerden we open lettergrepen lezen ( ja, nu, zo, ...) en we mochten opnieuw naar de bib. Ik mag trots zeggen dat enkele leerlingen echt gebeten zijn door het boekbeest en op tijd en stond veranderen in echte boekenwurmen! Ze mogen reclame maken voor hun gekozen boek, waardoor ze anderen ook prikkelen en stimuleren om te gaan lezen.
We ( klas van juf Silvie)  gingen ook bijna allemaal naar het CLB, sommigen ( waaronder de juf ) met een zeer klein hartje. Ogen ( en ook kleurenblindheid ), grootte, gewicht en tanden werden gecontroleerd, daarna volgde voor de meesten ook het prikje. De andere leerlingen komen in de volgende weken aan bod.
Op vrijdag werkten we samen met de kleuters van juf Brenda en juf Liesbeth aan techniek. Voor de foto's van deze integratie, verwijs ik jullie graag door naar de blog van het derde kleuter.

1 opmerking: